top of page
Search
  • Writer's pictureAnna Lidell

Året der er gået ifølge mig

Hermed en lille nytårshilsen fra mig til alle Autors medlemmer og venner;

Nu hvor vi tager afsked med 2023 og rækker ud mod et nyt år, kigger jeg tilbage på 2023 og ser og hører vores jubilæum med Annisettes kraftfulde vokal og de mange nære snakke om både fortid, nutid og fremtid. Vores 50 års fødselsdag markerede foreningens ånd, stifternes mod og vilje til at skabe en forening i et etableret musikmiljø, der ikke anerkendte protestsangerne, jazzkomponisterne og beatmusikerne. Den rebelske, ånd som Autor / blev født ud af, får vi brug for igen at finde frem.


Vi får brug for at få den videregivet imellem generationer og igen finde mod til at finde løsninger på streamingtjenesternes urimelige, lave betalinger og kunstig intelligens’ hurtige udvikling. Vi får brug for at tage et opgør med en musikbranche, hvor de få får mere, mens flertallet efterlades med småører. Vi skal huske vores arv og bruge den til at forme fremtiden. Omfavne og udforske forandringerne, men samtidig holde fast i vores kerne.


Børn og drømme kan man ikke flygte fra, som Tove Ditlevsen engang skrev, og jeg har sådan lyst til at drømme om en verden hvor alle jer, der laver brandgod musik, faktisk kan leve af det, med en ordentlig kompensation. Og leve i det, uden for meget unødvendigt mentalt pres. Og leve med AI (kunstig intelligens), hvor man bliver udfordret til at turde endnu mere med musikken, men uden at musikken bliver til spam. At vi får en verden, hvor man som lytter faktisk kan have tillid til det, man lytter til, og ved, om det er skabt af ren AI eller med et menneske som den afgørende sangskriver og kunstneriske kurator.


Jeg håber, at vi kan gå ind i det nye år med en urokkelig tro på, at vi kan gøre en forskel sammen. Vores fællesskab er i den grad vores styrke, og det har været fantastisk at mærke den helt fysisk til årets mange arrangementer, hvor I har deltaget. Det rammer samtidig også fællesskabet hårdt, når vi mister nogen meget tæt på foreningen. I 2023 måtte vi desværre sige farvel til vores tidligere forperson Susi Hyldgaard og tidligere næstforperson Maj-Britt Kramer. De vil være savnet og husket altid.


Her i vores jubilæumsår 2023 har vores forening fået lige omkring 100 nye medlemmer – det glæder mig meget at se, at foreningen vokser, og at flere slutter op om vores kamp for komponister og sangskriveres rettigheder, for den rytmiske musik og kunstens berettigelse.

  

Inden rådhusklokkerne ringer ved midnat på søndag, og vi siger endegyldigt farvel til 2023, vil jeg sige tak til hver og en af jer. Til jer, der har været med i årtier, og til jer, der er helt nye. I er alle sammen en væsentlig del af det fællesskab, som Autor er. I er alle sammen en del af den stemme, vi kan tale med fælles, fordi vi er mange. Og så vil jeg opfordre jer til at bruge os! Til at række ud og komme med idéer til dagsordener, arrangementer eller tilbud, I ville ønske vi havde på hylderne. Til at tage del i fællesskabet – til vores netværk i det jyske eller vores begivenheder her i København.


Jeg ønsker jer alle et lykkebringende og musikalsk nyt år!



4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page